2016 m. vasario 6 d., šeštadienis

Plėšyta kiauliena su ryžiais

Burgeriai su plėšyta kiauliena truputį pabodo, tai nusprendžiau įnešti truputį įvairovės. Plėšyta kiauliena tinka prie makaronų ar ryžių. Nusprendžiau Pulled Pork paruošti su ryžiais ir trupučiu rytietišku akcentu.


Reikės :

0.9 kg. kiaulienos mentės
470 gr. Santa Maria BBQ Sauce
2 vnt. didelių svogūno galvų
500 ml. juodojo alaus
100 ml. sojos padažo
2 v.š. sezamo sėklų
5 česnako skiltelių 


Puode ištirpiname sviestą ir pakepiname gan stambiais kubeliais supjaustytą svogūną. Į puodą supilame alų, BBQ padažą, sojos padažą, viską gerai sumaišome. Keptuvėje gerai apskrudinus mentę, dedame ją į puodą. Praėjus valandai nuo troškinimo pradžios į puodą suberiam smulkintą česnaką ir sezamo sėklas. 
0.9 kg mėsa troškinasi maždaug dvi valandas arba su termometru matuojam jos vidinę temperatūrą. Pasiekus 90°C - 95°C  bus lengva suardyti.
Išėmus mėsą suardome šakutėmis. Suardytą mėsą dedame atgal į puodą. Sumaišius mėsą su padažu ant nedidelės ugnies gaminame visai trumpai, 5-10 minutes.
Sudedame į dubenėlį išvirtus ryžius ant viršaus suplėsytą kiaulieną. Užbarstome smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus.



Skanaus !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą