2014 m. rugsėjo 7 d., sekmadienis

Jautienos išpjovos kepsnys (Roast Beef Tenderloin)





Mėsą nuplauname ir nusausiname. Peiliu nuo mėsos pašaliname baltą plėvę. Visą išpjovą gan gausiai ištriname rupia jūros druska, suvyniojam į maisto plėvelę ir dedam į šaldytuvą 2 valandom.


Per tą laiką ruošiame mėsos marinatą. 


Ingredientai :


1 v.šaukštas garstyčių
1 v.šaukštas Worcester padažo
1 a.šaukštas medaus
1 a.šaukštas Sojos padažo
žiupsnelis šviežio smulkinto čiobrelio
žiupsnelis šviežiai grūstų pipirų
1-2 česnako skiltelės
alyvuogių aliejus

Visus ingredientus suplakame elektriniu plaktuvu (blenderiu)


Ištrauktą iš šaldytuvo mėsą gerai ištepam pagamintu marinatu. Ploniausią išpjovos galą užlenkiam, kad visa išpjova gautųsi maždaug vienodo storio ir surišam ją.  Mėsai duodam pastovėti mažiausiai valandą



Įkaitinam orkaitę iki 250°C . Šaunam mėsą į orkaitę ir kepame 15 min. Praėjus laikui  išėmus blėką apverčiam mė
Toliau orkaitę nustatome 150°C ir kepame iki norimos mėsos vidinės temperatūros. 
Man idealiausia kai vidinė jos temperatūra būna 50-55°C
Iškepus duodam mėsai pailsėti bent 10 minučių.

Padažas 

400 ml.  grietinėlės
2 kubeliai sviesto
šakelės čiobrelio
a.š. Dižono garstyčių
1 vidutinio dydžio svogūno
a.š. Worcester padažo
400 ml. buljono
60 gr. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
1/2 stiklines viskio (bourbon'o)
a.š. šviežiai grūstų pipirų



Puode ištirpinam sviestą ir pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną. Kepam visai trumpai 2-3 min. kol svogūnai suminkštės. 
Įpilam 1/2 stiklines viskio  ir ant didelės ugnies verdam kol nugaruos maždaug perpus.
Įpilam 600 ml. buljono, įdedame čiobrelio šakelę ir ant vidutinės ugnies verdam 15-20 min. Išimam čiobrelio šakelę.
Įpilam 400 gr. grietinėlės, 2 a.šaukštelius šviežiai grūstų pipirų ir ant mažos ugnies verdam 20 min.
Nuimam puodą nuo ugnies, įdedam 2 a.šaukštelius garstyčių, 2 a.šaukštelius Worcester padažo, 50 gr. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Sūrį beriame po truputį vis maišant padažą, kol jis pilnai ištirps.



Skanaus !


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą