2016 m. vasario 2 d., antradienis

Kanoliai (The Sopranos Family Cookbook)


Turbūt ne vienas matė "Krikštatėvį" (The Godfather) kuriame apart cosa nostra buvo nemažai skirta dėmesio ir maistui. Kokią svarbią vietą maistas užima pas italus, turbūt nereikia pasakoti. Kai Clemenza stovi prie puodo ir gamina mėsos kukulius,  jų aromatą jauti net per ekraną. Na, o į desertus jie iš vis atsineša priciziškai. Desertų karalius žinoma yra kanoli. 
Kanoli (cannoli - it., cannolo - sic.) yra itališkas desertas iš sicilijos regiono. Jie labai populiarūs italų-amerikiečių virtuveje, o pačioje Italijoje jie vadibasi Sicilietiški kanoliai (cannoli siciliani).
Kanoliai tokie skanūs, kad dėl jų galima mirti tiesiogine ir perkeltine prasme. Trečioje "Krikštatėvio" dalyje, Connie duoda užnuoditus kanolius Don Altobello. Jis taip mėgo juos,  kad kai atėjo laikas jį nužudyti ilgai nereikėjo galvoti kaip tai padaryti.


Na, o pirmoje dalyje Clemenz'os ištarta frazė : "Leave the Gun. Take the Cannoli", tapo kultine


"Sopranai" taip pat neapsėjo be Cannoli. Vienas ryškiausių epizodų :


Cannoli

įdarui reikės :

1 kg Rikotos sūrio
1 1/2 puodelio cukraus
1  a.š. vanilės ekstrakto
1/2 a.š. malto cinamono
smulkiai tarkuoto šokolado
cukruotų apelsinų žievelių

tešlai reikės :

2 stiklines miltų
v.š. cukraus
1/2 a.š.  druskos
1  a.š.  kakao miltelių
1/2 a.š. malto cinamono
1/2 puodelio balto vyno
1 kiaušinio baltymo

Dubenėlyje rikotos sūrį sumaišome su cukrumi, vanilės ekstraktu, cinamonu ir viską suplakam iki vientisos masės. Į gautą kremą įmaišome tarkuotą šokoladą. Galima įmaišyti ir smulkiai sutarkuotą cukruotą apelsinų žievelę arba papuošti jais jau gatavus kanolius. 
Dubenyje miltus gerai sumaišome su kitais ingredientais. Įpilam vyno ir šlakelį aliejaus, kad tešla taptų minkšta ir švelni. Tuoliau rankomis išminkome tešlą ant darbastalio pabarstytu miltais. Išminkę tešlą suformuojame ją į kamuolį ir uždengus maistine plėvele paliekame ramybėje bent 30 min. Praėjus laikui ant miltais pabarstyto darbastalio plonai iškočiojame tešlą. Paėmus stiklinę tešloje padarome apskritimus. Išspaustus apskritimus vyniojame ant vamzdelių. Sujungimų vietas sutepam kiaušinio baltymu, kad geriau kibtų.
Į nedidelį puodą įpilam augalinio aliejaus maždaug 5 cm. Aliejų įkaitinam iki 180°C. Kepame maždaug 2 minutes kol Kanoliai gražiai apskrus iš visų pusių. 
Kanoliams ataušus, išimame vamzdelius. Kanolius iš abiejų pusių užpildome pagamintu rikotos kremu. Galus pamirkome į sutarkuotą  cukruotą apelsinų žievelę.


Buon appetito !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą