2014 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis

Kiaulienos steikas (St.Louis Pork Steak)

Steikas iš kiaulienos ? Tikrai taip !


JAV vyrauja keturi pagrindiniai BBQ stiliai, mėsos paruošimo būdai : North Carolina Style , Memphis Style - vyrauja kiauliena ir pačios seniausios barbekiu tradicijos.  Kiti du yra Kansas City Style ir Texas Style  - karaliauja jautiena, retkarčiais kiauliena. 
Tačiau nereikia nuvertinti ir likusių kitų. Kiekviena valstija ar regionas turi tik jai būdingų mėsos paruošimo būdų, vienas jų - St.Louis Style. 
St.Louis Style garsėja savo barbekiu padažu (BBQ Sauce) ir kiaulienos patiekalais. Patiekalas Nr.1 - St.Louis Pork Steak, gaminamas iš kiaulienos mentės. 
Taigi, turim mentę ir pradedam gaminti. Mėsą marinuojame sausu mišiniu kuriam pagaminti reikės :

2 a.š. rūkytos paprikos miltelių
2 a.š. šviežiai grūstų pipirų
a.š. čili miltelių
2 a.š. kalendros

2 a.š. druskos 

Sumaišome prieskonius ir gerai jais ištriname mėsą. Užkuriam grilį ir apskrudiname mėsą iš abiejų pusių.


Kol kepa mėsa gaminame BBQ padažą, tiksliau jau gatavą sumaišome su alumi. Kaip jau minėjau,  St.Louis Style barbekiu garsėja savo padažais ir idealiausiai būtų jį pasigaminti pačiam,  bet kaip pirmam kartui nusprendžiau apseiti su gatavu iš parduotuvės.      
Beja neretai vietoje alaus yra naudojama Cola ar Soda. Aš naudojau šviesų alų. 


500 ml. šviesaus alaus
500 gr. BBQ Sauce 


Taigi viską sumaišome ir užpilame mėsą. Indą uždengiame folija. 


Grilyje išsklaidome anglis ir ant grotelių dedam indą su mėsą. Grilio temperatūra turėtų būti maždaug apie 180°C - 200°C, kad nebūtų didelio virimo. Praėjus pirmom 20 minučių galima nuimti foliją, kad mėsa gautų daugiau dūmo. Tuoliau padažas pradeda tirštėti, tad mėsą reikia karts nuo karto vartyti, kad nepridėgtų. Dar po 20 minučių mėsa gatava. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą