2017 m. vasario 1 d., trečiadienis

So what, no fucking ziti now ?

Vienas populiariausių itališkų patiekalų - orkaitėje kepti makaronai (pasta al forno). Receptų yra begalės, kiekviena šeima juos ruošia savaip. Amerikietiška patiekalo versija - baked pasta
Ziti - pati populiariausia pastos forma gaminant baked pasta. Iš esmės galima naudoti bet kokią pastą, tačiau tinkamiausia pasta yra ziti, rigatoni ar pennoni formos. Šių formų pasta geriausiai sugeria padažą. 
Sopranuose, kur daug dėmesio buvo skirta maistui, žinoma neapsiėjo ir be "Ziti". Vienas epizodų, kai A.J. Soprano labai nuliūdo sužinojęs, jog jo močiutė neatvyks į jo gimtadienį ir jam neteks pasimėgauti jos pačios gaminto zičio. So what, no fucking ziti now ? - tiesiai šviesiai rėžė A.J. 


Reikės :
 ziti, rigatoni ar pennoni formos makaronų - 500 gr.
Mocarelos sūrio - 3 vnt.
Kietojo sūrio - 250 gr.
Pomidorų tyrės - 2 x 390 g.
Raudonosios paprikos - 1 vnt.
Svogūnų - 2 vnt. 
Rikotos sūrio
Dešros


Padažui reikės supjaustyti du didelius svogūnus ir papriką. Suberiame į keptuvę ir pakepiname viską kartu. Suberiame griežinėliais supjaustytą dešrą. Šį kartą pasirinkau chorizo dešrą. Šiaip dažniausiai yra naudojamas faršas ar mėsos kukuliai. Truputį viską pakepinus supilame pomidorų tyrę. Aš naudoju FIANI pomidorų padažą 2 x 390 g. Įberiame šaukštelį juodųjų pipirų, šaukštelį aitriosios paprikos dribsnių ir išspaudžiame keletą česnako skiltelių. Ant vidutinės ugnies, kartais pamaišant verdame 5-7 minutes. 


Aš pasirinkau pennoni formos itališkus makaronus, tiksliau tik tokius parduotuvėje radau. Bėja, visai geri makaronai ypač kai išverdi al dente
Kepimo inde išdedame pirmą makaronų sluoksnį. Ant makaronų dedame griežinėliais supjaustytą mocarelos sūrį. Ant viršaus užtepame rikotos sluoksnį. Italai neturi grietinės, todėl naudoja rikotą, vietoje jos galima naudoti grietinę. Viską gerai padengiame padažu. Pasiliekame padažą antram sluoksniui. Išdedame antrą makaronų sluoksnį,  jį padengiame likusiu padažu. Užberiame šviežio baziliko lapelių. Ir pabaigai viską gausiai padengiame tarkuotu kietuoju sūriu. 
Įkaitiname orkaitę iki 200°C  ir šauname indą kepti 20 minučių. Praėjus 15 min. nuimam dangtį ir baigiame kepti. Išėmus indą iš orkaitės duodam jam truputį atvėsti. 


Buon appetito !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą