2015 m. gruodžio 4 d., penktadienis

Alyvuogių užtepėlė prie vyno ir užtepėlė prie degtynės


Alyvuogių užtepėlė



200 gr. juodujų alyvuogių be kauliukų
150 gr. džiovintų pomidorų aliejuje
2-3 a.š. marinuotų kaparėlių
1 a.š. džiovinto raudonelio
3-4 skiltelių česnako
sauja šviežių bazilikų

Dedam ingredientus į blenderį ir gerai viską sumašome. Pasiekti norimą konsistenciją naudojau aliejų kuriame marinavosi pomidorai. Tepam ant traškios bagetės ir su taure raudono vyno.

Užtepėlė prie degtinės



Sūdytus lašinius reikės permalti per mėsmalę. Malant lašinius įberi žiupsnį šviežių krapų ir kelias česnako skilteles. Jei norisi daugiau aštrumo galima įberti kokio kajeno ar jalapeno pipiriuko.
Tepam ant ruginės duonos ir užsikandame išgėrę aprasojusį degtinės ar geros samanės stikliuką. Nerealu. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą